Zoekmachine optimalisatie

Zoekmachine optimalisatie (ook wel seo genoemd) is één van de goedkoopste manieren om meer bezoekers naar je website te krijgen. Onder zoekmachine optimalisatie verstaan we het optimaliseren van je website voor het beter vindbaar worden in de zoekmachines.

Schrijf voor je bezoekers en niet voor de zoekmachines

De experts laten je vaak veel verschillende manieren zien hoe je een website technisch gezien kunt optimaliseren. Gebruik maken van dikgedrukte woorden, de belangrijkste zoekwoorden genoeg terug laten komen in de tekst enz. enz.. Wanneer je al deze technieken toepast zul je al snel het belangrijkste uit het oog verliezen. De bezoekers!

Je maakt de website immers voor de bezoekers en niet voor de zoekmachines. Wanneer je dus allemaal rare teksten gaat krijgen met overdreven veel zoekwoorden en overmatige tekstopmaak zal dit ten koste gaan van de leesbaarheid en dus (onbewuste) irritatie bij de bezoekers opwekken.

Wanneer je succesvol wil zijn op het internet en bezoekers op je website wil krijgen én houden (heel belangrijk), zul je interessante en goed leesbare teksten moeten voorschotelen.

Links

Het aantal links,  én de kwaliteit van die links, is belangrijk voor een goed resultaat binnen de zoekmachines. Links verkrijgen naar je website is niet gemakkelijk, goede links verkrijgen naar je website al helemaal niet!  Spammers gebruiken je content en publiceren deze 1 op 1 op hun website, vaak zonder een link te plaatsen. Heb je eindelijk eens een goed artikel geschreven, gaan de spammers er mee lopen!

Directory links

Directories worden door de zoekmachines gezien als een heel belangrijk bron van informatie. Natuurlijk is de ene directory belangrijker dan de andere en zijn sommige directories het waard om hierin vermeld te worden. Een voorbeeld van een goede (en gratis) directory is de Startpagina.